Receptes
Sparģeļu un tunča salāti
Sastāvdaļas:
8 mazi kartupelīši
2 olas
125 grami sparģeļu
185 grami tunča konserva
Melnās olīves
Roman salāti (saplēstas lapas)
Kraukšķīga maizīte pasniegšanai
Mērcei:
1 šalote
1 ēdamkarote sinepju pulvera
2 ēdamkarotes baltā vīna etiķa
1 ēdamkarote olīveļļas, extra-virgin
Cukurs
Pagatavošana: izvāra kartupeļus līdz mīksti, 8-12 minūtes. Nokāš un ļauj atdzist. Izvāra olas. Vārošā ūdenī novāra sparģeļus, kam nogriezti apakšējie gali – 3-8 minūtes, notecina. Nomizo olas, sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Pagatavo mērci, visas sastāvdaļas samaisot kopā ar ēdamkaroti ūdens un pievienojot garšvielas pēc garšas. Vārītos kartupelīšus, sparģeļus, notecinātu tunci, uz pusēm sagrieztas olīves un saplucinātas salātlapas liek traukā, pārlej ar pagatavoto mērci, izdekorē ar sagrieztajām olām un pasniedz ar kraukšķīgu maizīti.