Receptes
Lasis ar ceptiem sparģeļiem
Sastāvdaļas (2 porcijas):
400 grami mazu kartupeļu, sagriezti uz pusēm, ja lielāki
2 ēdamkarotes olīveļļa
8 sparģeļu kāti, sagriezti uz pusēm
Ķiršu tomāti
1 ēdamkarote balzamiko etiķa
2 laša filejas, aptuveni 150 grami katra
Svaigas bazilika lapas
Pagatavošana: uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamtraukā liek kartupelīšus, pārlej ar ēdamkaroti olīveļļas un cep aptuveni 20 minūtes, līdz apbrūninās. Apceptajiem kartupelīšiem cepamtraukā pievieno sparģeļus, kam nogriezti kātu gali, ja nepieciešams, un cep vēl aptuveni 15 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un starp dārzeņiem liek laša filejas. Visu pārlej ar balzamiko un atlikušo olīveļļu, cep vēl 10-15 minūtes, līdz lasis ir izcepies. Pasniedz, pārberot ar svaigām bazilika lapām.