Receptes
Vistas frikasē ar kartupelīšiem un sparģeļiem
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote eļļas, vēlams zemesriekstu
4 kūpināta bekona šķēles, sagrieztas
6 vistas filejas
700 grami kartupeļu, sagriezti biezās šķēlēs
250 grami sparģeļu kāti, sagriezti šķēlēs
225 mililitri sausa augļu sidra
1 ēdamkarote kukurūzas cietes, sajaukta kopā ar nedaudz ūdens
250 mililitri sojas piena
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana: pannā apcep bekonu. Kad bekons ir apcepts un izņemts no pannas, tajā pat pannā var apcept vistas filejas, 4-5 minūtes, viegli apbrūninot katru pusi. Pannu ieteicams izvēlēties pietiekami lielu, lai vēlāk tajā varētu ietilpt arī pārējās sastāvdaļas. Tikmēr sālsūdenī vāra kartupeļus, līdz tie mīksti. Novāra sparģeļus – vārošā sālsūdenī, 3-8 minūtes, līdz tie paliek mīksti. Apcepto vistiņu pannā pārlej ar augļu sidru, karsē uz plīts, līdz sidrs sāk vārīties, tad samazina temperatūru. Pievieno iepriekš apcepto bekonu un turpina gatavot vēl 10-15 minūtes, līdz vistas filejas ir pilnībā izcepušās. Iemaisa sagatavoto kukurūzas cietes pastu. Pievieno un iemaisa sojas pienu. Iemaisa notecinātos dārzeņus – kartupeļus un sparģeļus. Pasniedz, pārberot ar sakapātiem pētersīļiem.