Receptes
Pasta ar sparģeļu krēmu

Sastāvdaļas:
1 sparģeļu buntīte
150 mililitri saldais krējums
2 ķiploka galviņas, nomizotas, bet nesadalītas
50 grami sarīvēta Parmezāna siera
250 grami pastas, vēlams tagliatelle
Pagatavošana: sagatavo sparģeļus vārīšanai, nogriežot kātu galus, ja nepieciešams. Mazā pannā vai katliņā liek vārīties saldo krējumu ar ķiploku galviņām. Kad saldais krējums ir uzkarsis, no tā izņem ķiploku galviņas un ļauj atdzist. Vārošā sālsūdenī novāra sparģeļus - 3-8 minūtes, līdz tie mīksti. Notecina un kopā ar ½ sarīvētā siera pievieno saldajam krējumam. Masu sablenderē līdz tā ir viendabīga. Saskaņā ar norādījumiem izvāra pastu, notecina. Sajauc kopā ar siltu pagatavoto sparģeļu krēmu (ja nepieciešams, to uzsilda vēlreiz). Pasniedz, pārberot ar atlikušo sieru.