Receptes
Sparģeļu krēmzupa

Sastāvdaļas:
25 grami sviests
Augu eļļa
350 grami sparģeļu ar nogrieztiem kātu galiem, ja nepieciešams, un pumpuriem
3 šalotes, sagrieztas šķēlītēs
2 ķiploku galviņas, sadalītas daiviņās
Svaigi spināti
700 mililitri dārzeņu buljona, vēlams svaigs
Olīveļļa pārliešanai
Kraukšķīga maizīte pasniegšanai
Pagatavošana: pannā izkausētā sviestā un augu eļļas sajaukumā apcep sparģeļu pumpurus, līdz tie paliek mīksti. Ņem ārā no pannas. Pannā liek sparģeļu kātus, pievieno šalotes un ķiplokus, cep 5-10 minūtes līdz tie mīksti, bet nav pārāk apbrūninājušies. Pievieno spinātus, visu pārlej ar buljonu un turpina gatavot. Kad maisījums sāk vārīties, ņem nost no plīts un sablenderē. Pievieno garšvielas, pēc garšas. Ja liekas, ka masa ir pārāk bieza, pievieno karstu ūdeni. Pasniedz, pārberot ar apceptajiem sparģeļu pumpuriem un kraukšķīgu maizīti, kas apsmidzināta ar olīveļļu.