Receptes
Pasta ar vistu, sparģeļiem un ceptām bekona šķēlītēm

Sastāvdaļas:
500 grami sparģeļu
2 citroni
100 grami bekona, plānās šķēlītēs
500 grami pastas, ieteicams farfalle
50 grami sviesta
280 mililitri saldā krējuma
2 vārītas cāļa krūtiņas ar kopējo svaru apmēram 250 grami, sagrieztas strēmelītēs
Rīvēts muskatrieksts, vēlams svaigs
50 grami rīvēta Parmezāna siera, papildus pārbēršanai pie pasniegšanas
Sāls, pipari
Pagatavošana: sparģeļiem nogriež kātu galus, ja nepieciešams, un sagriež tos vertikālās strēmelītēs, pumpurus nogriež atsevišķi. Sparģeļus, izņemot pumpurus, novāra vārošā sālsūdenī 3-8 minūtes, pievieno pumpurus un vāra vēl minūti. Atdzesē zem auksta, tekoša ūdens. Notecina. Nomizo citronus, arī mizas balto daļu, atdalot mīkstumus un sagriežot tos mazos gabaliņos. Apcep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Sālsūdenī saskaņā ar norādījumiem uzvāra pastu līdz al dente. Kamēr pasta vārās, pannā izkausē sviestu kopā ar ½ saldā krējuma, vāra 2-3 minūtes zemā temperatūrā, līdz masa viegli sabiezē. Pievieno citrona mīkstumus un sulu, kas sakrājusies, vistas strēmelītes, sparģeļus un sāli. Izslēdz plīti. Notecina pastu un kopā ar atlikušo saldo krējumu iemaisa pagatavotajā mērcē. Pievieno sāli, piparus un sieru. Vēlreiz samaisa. Pasniedz nekavējoties, dekorējot ar apcepto bekonu.