Receptes

Grillēti sparģeļi

Grillēti sparģeļi

Sastāvdaļas:

600-800 grami sparģeļu

Augu eļļa

Balzamiko vīna etiķis


Pagatavošana: sparģeļiem nogriež kātu galus, ja nepieciešams, un vāra sālsūdenī, 3-8 minūtes. Nomazgā zem auksta, tekoša ūdens un notecina. Kad sparģeļi nožuvuši, tos apsmidzina ar eļļu un grillē – uz grila liekot, kad tas sakarsēts līdz augstai temperatūrai, bet gatavojot 3-4 minūtes vidējā temperatūrā no katras puses, līdz sparģeļi paliek mīksti un viegli sadalāmi. Pasniedz karstus, viegli pārlietus ar balzamiko vīna etiķi, lai gan labi garšos arī līdz istabas temperatūrai atdzisuši sparģeļi. Sparģeļus grillēšanai var sagatavot līdz 24 stundām iepriekš.