Receptes
Pasta ar sparģeļiem un olām
Sastāvdaļas (4 porcijas):
450 grami sparģeļu
350 grami svaigas pastas – linguine vai tagliatelle
1 ēdamkarote olīveļļas
4 olas
2 ēdamkarotes valriekstu eļļas
50 grami rīvēta Parmezāna siera pasniegšanai
Pagatavošana: sparģeļiem nogriež kātu galus, ja nepieciešams, pārgriež gareniski uz pusēm un liek vārīties vārošā sālsūdenī līdz tie mīksti, 3-8 minūtes. Nomazgā aukstā, tekošā ūdenī, notecina. Pastu pagatavo sālsūdenī saskaņā ar norādījumiem, līdz al dente. Pannā uzkarsē olīveļļu, iesit olas un liek virsū vāku, gatavojot zemā temperatūrā 3-4 minūtes – līdz olu baltumi savelkas, bet dzeltenumi joprojām ir vidēji mīksti. Kamēr tiek gatavotas olas, pastu nokāš, liek pasniegšanai domātā traukā, pievienojot sparģeļus un valriekstu eļļu. Sadala četrās porcijās, katru porciju pasniedzot ar viegli ceptu olu, kas pārkaisīta ar sāli un sarīvētu Parmezāna sieru.