Receptes
Lasis ar sparģeļiem

Sastāvdaļas (2 porcijas):
2 laša filejas gabaliņi, aptuveni 150 grami katrs
100 grami sparģeļu
3 ēdamkarotes olīveļļas
Citronu sula no ½ citrona
2 ēdamkarotes pilngraudu sinepju
1 bundža konservētu pupiņu, noskalotas un notecinātas
2 saujas svaigu mazo spinātlapu
Pagatavošana: laša filejas gabaliņus tvaicē aptuveni 3 minūtes, līdz tie maina krāsu. Pievieno sparģeļu kātus un tvaicē vēl 4-5 minūtes, līdz sparģeļi ir mīksti un lasis pilnībā pagatavots. Kamēr notiek tvaicēšanas process, pagatavo mērci, samaisot kopā olīveļļu, citrona sulu un sinepes. Pupiņas un spinātus liek bļodā un sajauc ar tvaicētajiem sparģeļiem un pagatavoto mērci. Dārzeņus sadala divos šķīvjos un pasniedz, pa virsu uzliekot tvaicēto laša filejas gabaliņu.