Receptes
Sparģeļu un krabju salāti
Sastāvdaļas:
20 sparģeļu kāti, nogriezti gali, ja nepieciešams
50 grami rukola
100 grami baltas krabju gaļas
Olīveļļa pārliešanai
Mērcei:
3 ēdamkarotes skāba krējuma
1 ēdamkarote pilngraudu sinepju
Sula no ½ laima
Pagatavošana: sparģeļus liek vārošā sālsūdenī, vāra 3-8 minūtes līdz viegli mīksti. Notecina, noskalo zem auksta, tekoša ūdens un notecina vēlreiz. Katru kātu sagriež 2-3 gabaliņos. Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem ligzdiņu veidā kārto sparģeļus, kas samaisīti kopā ar pagatavoto mērci, pa vidu liekot sagrieztu krabju gaļu, ko pārkaisa ar rukolu un pārlej ar olīveļļu pirms pasniegšanas.