Receptes
Siltie sparģeļu salāti

Sastāvdaļas:
500 grami sparģeļu
4 tomāti
3 ēdamkarote olīveļļas, extra-virgin
12 plānas bekona šķēlītes
1 ēdamkarote medus
16 mazi kartupelīši
2 ēdamkarotes sarkanā vīna etiķa
1 tējkarote Dižonas sinepju
100 grami rukolas vai mazo spinātlapu
Sāls, pipari
Pagatavošana: cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Sparģeļiem nogriež kātu galus, ja nepieciešams, kārto cepamtraukā, vienā kārtā. Tomātus sagriež uz pusēm un liek cepamtraukā starp sparģeļiem, pārber ar sāli, pipariem un pārlej ar olīveļļu. Katru bekona šķēli sarullē (ja šķēles lielas – no sākuma pārgriež uz pusēm) un liek cepamtraukā kopā ar dārzeņiem. Bekona rullīšus pārlej ar medu. Cep 20 minūtes līdz tomāti ir mīksti, bet bekons apcepies. Kamēr cepas dārzeņi un bekons, kartupelīšus vāra, līdz tie mīksti. Pagatavo mērci, bļodā sajaucot vīna etiķi, olīveļļu, sinepes, sāli un piparus. Rukolu sajauc kopā ar ½ no pagatavotās mērces un liek pasniegšanai paredzētajā traukā. Kartupelīšus nokāš un sagriež uz pusēm, samaisa kopā ar atlikušo mērci un kārto pasniegšanai paredzētajā traukā kopā ar ceptajiem dārzeņiem un bekonu.