Receptes
Sparģeļu un bekona tarte
Sastāvdaļas:
250 grami kārtainās mīklas
Milti, lai mīkla nelīp pie cepamtrauka
1 ola, sakulta
2 tējkarotes olīveļļas
100 grami bekona, plānās šķēlītēs
100 grami Rikotas siera
85 grami Maskarpones siera
Citrona miziņa no 1 citrona
2 ēdamkarotes sakapāti lociņi
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi
1 ēdamkarote sakapātas piparmētras
2 ēdamkarotes rīvēta Parmezāna siera
Sparģeļu buntīte, nogriezti kātu gali, ja nepieciešams
Sāls, pipari
Pagatavošana: cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Mīklas plāksnes izklāj cepamtraukā, kas viegli izbārstīts ar miltiem, pielīdzina maliņas, ja nepieciešams. Mīklu sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 15 minūtes. Kamēr tiek cepta tartes pamatne, pannā uzkarsē eļļu un apcep bekonu, līdz tas paliek zeltains un kraukšķīgs. Bļodā sajauc Rikotu, Maskarponi, citrona miziņu, zaļumus un pusi no Parmezāna, pieber sāli un piparus. Kad tartes pamatne izcepta, to nolīdzina, ja mīkla “pacēlusies”, un pārklāj ar pagatavoto siera maisījumu. Pa virsu liek apcepto bekonu un virs tā kārto sparģeļus. Pārlej ar olīveļļu un pārber ar atlikušo Parmezānu. Cep vēl 20 minūtes. Pasniedz siltu.