Receptes

Pavasara dārzeņu salāti

Pavasara dārzeņu salāti

Sastāvdaļas:

500 grami svaigi, vidēji tievi sparģeļi

500 grami svaigi, mazi kartupeļi

Svaigi spināti

4 ēdamkarotes sausa baltvīna

 

Mērcei:

Estragons

Sula no viena svaiga citrona

½ krūzīte eļļas

Sāls 


Pagatavošana: kartupeļus nomizo un novāra, sagriež gabaliņos, ja tie ir lieli. Vīnu ielej glāzē un ļauj tam kādu brīdi “elpot”. Sparģeļus sagriež gabaliņos un liek vārošā sālsūdenī, vāra 3-8 minūtes, pēc tam notecina. Novārītos sparģeļus kopā ar kartupeļiem un svaigām spinātu lapām liek salātu traukā un pārlej ar mērci, ko pagatavo, sajaucot kopā visas mērcei paredzētās sastāvdaļas.