Receptes
Pavasara dārzeņu salāti
Sastāvdaļas:
500 grami svaigi, vidēji tievi sparģeļi
500 grami svaigi, mazi kartupeļi
Svaigi spināti
4 ēdamkarotes sausa baltvīna
Mērcei:
Estragons
Sula no viena svaiga citrona
½ krūzīte eļļas
Sāls
Pagatavošana: kartupeļus nomizo un novāra, sagriež gabaliņos, ja tie ir lieli. Vīnu ielej glāzē un ļauj tam kādu brīdi “elpot”. Sparģeļus sagriež gabaliņos un liek vārošā sālsūdenī, vāra 3-8 minūtes, pēc tam notecina. Novārītos sparģeļus kopā ar kartupeļiem un svaigām spinātu lapām liek salātu traukā un pārlej ar mērci, ko pagatavo, sajaucot kopā visas mērcei paredzētās sastāvdaļas.